Maak iemand vriend en ontvang je eigen streekbieren glas!
Image Alt

Brouwerijen

Berghoeve Brouwerij – Den Ham

Berghoeve brouwerij is gestart op 1 januari 2010 en maakte die zomer zijn de eerste ambachtelijk gebrouwen bier. Ondanks dat de Berghoeve een jonge en kleine brouwerij is,  zijn er al een flink aantal bieren gepresenteerd.  Inmiddels heeft Berghoeve al vele soorten bier ontwikkeld en dat vat is nog niet leeg. Berghoeve brouwerij staat garant voor kwalitatieve hoogwaardige en eerlijke bieren met
gewaagde smaken.

De Berghoeve brouwerij wordt gerund door Geralda en Jurgen. Dit brouwerspaar heeft elkaar leren kennen tijdens de opleiding Levensmiddelentechnologie. Dit is in de bieren terug te proeven. In de hoogwaardige kwaliteitsbieren tref je bijzondere ingrediënten aan. Zo is de 1842 Hammer Brand een zwart, roosterig bier met slechts 4% alcohol, waar de brouwers rode pepers hebben toegevoegd.  Ook treffen we regelmatig bieren aan die rijpen op whisky- port- of wijnvaten.

Othmar Brouwerij – Ootmarsum

In 1999 is Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is.

Bart Nijhuis en Dirk Heupink zijn zwagers van elkaar en verwezenlijken hun brouwersdroom. De biercultuur van Ootmarsum en de Othmar Bouwerij is gericht op onze Oosterburen. Zodoende brouwen de mannen uitsluitend volgens het Duitse “Reinheitsgebot”. Hierdoor ontstaan natuurlijke bieren met het gebruik van pure ingrediënten. Dat de heren goed bezig zijn, bewezen ze door het behalen van een Gouden Medaille bij de ‘Brussels Beer Challenge 2014’. Een prachtig resultaat van het nog relatief jonge biermerk uit Ootmarsum!

PochPoater – Elsen

De Elsener Bierbrouwerij PochPoater is onze kleinste bierbrouwerij. De brouwerij is in 2014 opgericht door Willy en Henk Otten en is gevestigd in het landelijke Elsen bij Herberg De Kemper. Daar brouwen zij met een inventief BrewMagic System. De brouwerij heeft momenteel een capaciteit van circa 160 liter per week.

De signatuur van PochPoater zijn de vele soorten bekende en onbekende bierstijlen. Variërend van een blond of tripel bier tot een Duitse Gose. Ook brouwen ze diverse ‘buiten’stijl bieren, zoals een Indian Red Ale of Peper Bock.

Davo Bieren – Deventer

DAVO Bieren is een initiatief van Arnoud Pijpker, Frits Lutgerink, Jos Schmitz en Marijn Kroon. De mannen zijn al sinds 2012 actief, maar brouwden de bieren elders. Begin 2016 moeten de bieren uit de ketels in Deventer komen.

Er is een prachtplek gevonden, aan de Sluisstraat in Deventer voor een stadsbouwerij met proeflokaal. Op deze plek kunnen de brouwers compromisloos bier brouwen op een plek waar het draait om écht lekker bier. Ondanks dat de DAVO bieren pas vanaf voorjaar 2016 uit de eigen brouwerij komen, ondersteunen wij de mannen van harte!  Dat is ook de reden dat wij nu al een DAVO bier in ons assortiment opnemen.

De Heidebrouwerij – Ede

De Heidebrouwerij is gevestigd in de manschappenkeuken op het oude kazerneterreinen in Ede. De voormalige keuken is omgevormd naar brouwerij. Het geheim van deze zachte bieren is de Edense gerst, die de brouwerij uit een nabij gelegen buurtschap haalt.

Bierbrouwerij De Pauw – Ommen

Rond 1850 sloot de toenmalige Bierbrouwerij De Pauw als laatste brouwerij in de omgeving Ommen haar deuren. Begin jaren ‘90 hebben Johan Drenth en Henk Smit deze rijke traditie weer opgepakt. In 2007 is de brouwerij en haar expertise overgedragen aan de gebroeders Blekkenhorst uit Ommen. Hier worden op ambachtelijke wijze verschillende speciaalbieren gebrouwen.

Brouwerij De Pauw is gevestigd op  biologische boerderij De Meulenhorst. Hierdoor is de brouwerij misschien wel de meest afgelegen brouwerij van Nederland. De gebroeders Blekkenhorst telen hun eigen gerst en maken daarnaast gebruik van bijvoorbeeld het oergraan spelt.