a
BREWERY BLOG

Streekbierenhuis

Herfstbier-tijd!

Lekker! De herfst komt eraan en dat betekent: Bokbier en Tripel tijd! En mocht het zonnetje toch nog doorkomen dan hebben we een heerlijk Witbiertje klaar staan. Kom genieten vanmiddag bij theehuis Bij van Bruggen!

Het is tijd voor Herfstbier!

De herfst is opgedragen aan de herfstbok en triple. Zeker in Nederland hebben we hiermee een lange en smakelijke traditie: robijnrode tot donkerbruine bieren met een bitterzoet karakter dat de wind, regen en steeds vroeger invallende schemering doet vergeten. Sterker nog: alleen al vanwege de steeds gevarieerdere smaakbommetjes zou je bijna gaan verlangen naar de herfst, en het bijpassende herfstbier.

a

Tripel is een vrij zware biersoort met een alcoholpercentage tussen 7% en 10%. Door de toevoeging van suiker zijn de smaken zoetig. Deze toevoeging zorgt trouwens ook voor het hoge alcoholpercentage. De kleur van tripel is goudblond en dus lichter dan  bijvoorbeeld dubbel bier en quadrupel bier.

a

Bokbier is een van oorsprong ondergistend seizoensbier met een relatief hoog alcoholpercentage. Het begint bij 6% en loopt op tot wel 9%. Bokbier onderscheidt zich van een pilsje door het gebruik van twee keer zoveel mout. Dit levert in het brouwproces meer suikers op en krijg je een stevigere bier.